Fit babka
MONIKA BOROWIEC-JUCHA • dawno temu • 6 komentarzySkładniki:
- 5 jajek;
- 0,5 szklanki ksylitolu;
- 0,5 szklanki cukru brązowego nierafinowanego;
- 1,5 szklanka mąki kokosowej;
- 4 łyżki gorącej wody;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego;
- 2 garści płatków migdałowych.
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli, ksylitol i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z cukrem brązowym, wodą i wanilią. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy ubitą pianę z białek i migdały. Całość pieczemy w 170 st. ok 40 min.
Można na wierzch posypać cukrem pudrem ale wtedy będzie fat babka, a nie fit babka ;)
Smacznego!
Ten artykuł ma 6 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze